Veseli prazniki

35,15 

Darilo veseli prazniki vsebuje:

  • eterično olje jelke
  • Eterično olje Cimetovih listov
  • eterično olje ingverja
  • eterično olje sladke pomaranče
  • recept
Kategorija:

Opis

Veseli prazniki recept:

  • 1 kapljica jelke
  • 1 kapljica cimeta
  • 1 kapljica sladke pomaranče
  • 1 kapljica ingverja

Veseli prazniki – mešanica je sestavljena iz:

Eterično olje Jelke

Bela ali navadna jelka, tudi hoja (znanstveno ime Abies alba) je iglasto drevo s ploščatimi iglicami in gladkim belkasto sivim lubjem. Njena rastišča so v srednji in južni Evropi, saj je občutljiva na nizke zimske temperature, rabi pa veliko vlage in toplote. Zraste do 60m visoko. Deblo je pokončno in ravno. Ime Abies alba je ta jelka dobila po dveh srebrno belih črtah na spodnji strani iglic. Zgornja stran iglic je temno zelena. Iglice rastejo posamično, dvoredno in so dolge 2-3 cm.

Eterično olje Bele jelke so uporabljali Indijanci v svojih duhovnih obredih in kot večnamensko zdravilo. V energijski aromaterapiji hlapi tega eteričnega olja podpirajo odprtje četrte čakre.

Eterično olje Cimetovih listov

Cimetovo olje pridobivajo iz lubja ali listov več vrst dreves, vključno z drevesom Cinnamomum verum in drevesom Cinnamomum cassia.

Večina komercialno dostopnega cimetovega olja se pridobiva iz drevesa cassia Cinnamomum in se imenuje cassia cimet. Cimet, ki prihaja iz Cinnamomum verum, se imenuje cejlonski cimet in dosega višjo ceno..

List ponavadi manj draži kožo in pljuča, medtem, ko lahko olje lubja povzroči hudo draženje, ki se kaže kot opeklina.

Obe vrsti sta sestavljeni iz spojin in fitokemikalij, kot sta cinamaldehid in evgenol. Zaradi teh elementov je cimet koristen za zdravje.

Eterično olje ingverja

Ingverjeva korenina se že tisočletja uporablja v ljudskem zdravilstvu zaradi njene sposobnosti lajšanja vnetja, vročine, prehlada, dihalnih težav, slabosti, menstrualnih težav, želodčnih tegob, artritisa in revmatizma.

Ingverjevo olje si je s toplim, sladkim, lesnim in začinjenim vonjem, ki ima poživljajoč učinek, zlasti če ga uporabljamo v aromaterapiji, prislužilo vzdevek »Olje opolnomočenja« zaradi navdihujočega občutka samozavesti.

Eterično olje Sladke pomaranče 

Pomarančno olje, ki ga najpogosteje imenujemo eterično olje sladke pomaranče, je pridobljeno iz plodov rastline Citrus sinensis. Nasprotno pa je eterično olje grenke pomaranče pridobljeno iz plodov rastline Citrus aurantium.

Večina ljudi je pri lupljenju ali lupljenju pomaranče prišla v stik z majhnimi količinami pomarančnega olja. Če niste seznanjeni z različnimi uporabami in koristmi eteričnih olj, boste morda presenečeni, ko ugotovite, v koliko različnih običajnih izdelkih se uporabljajo. Ste kdaj uporabljali milo, detergent ali kuhinjsko čistilo, ki diši po pomarančah? To je zato, ker lahko v gospodinjskih in kozmetičnih izdelkih najdete tudi sledi pomarančnega olja za izboljšanje njihovega vonja in čistilne sposobnosti.

Olja v kompletu so 5% cenejša in so lahko zelo lepo in uporabno darilo.

Slika darila je simbolična.