polž polžja slina naravna kozmetika aloe matpet sestavine naravno

Polžja slina

Uporaba polžje sluzi – sline v lepotne namene sega že v staro Grčijo, kjer je znani zdravnik Hipokrat predpisoval zdrobljene polže in kislo mleko za zdravljenje vnetji.
Izdelava in uporaba krem iz polžje sline pa se je začela pred kratkim, ko so čilski kmetje, ki gojijo polže v prehrambene namene za francoski trg opazili, da je njihova koža po rednem stiku s polži postala občutno bolj gladka.

Polžja slina je bogata z aktivnimi učinkovinami kot so alantoin, elastin, kolagen, glikolna kislina, vitamini (A, C, E) in esencialne aminokisline. Gre za pomembne komponente, ki jih najdemo tudi v človeški koži in so ključnega pomena za zdravo in lepo kožo. Ekstrakt polžje sline spodbuja obnavljanje kože, jo intenzivno vlaži in pomaga pri hitrejšemu odluščenju porožnelih celic v zgornjih plasteh epidermisa.

Sestavino najpogosteje dodajamo v izdelke za regeneracijo kože, še posebej v primeru brazgotin (tudi tistih, ki so posledica aken), strij in izraznih znamenj. Uporablja se jo tudi v anti- age kozmetiki za preprečevanje in izboljševanje stanja gub in gubic, za svetlenje pigmentnih madežev, lis in peg.

Preverite izdelke z izbrano sestavino:

×

Cart