Pogoji dostave

Cene

Cene veljajo za vse uporabnike Spletne trgovine. Cene so navedene v evrih. Cene iz Spletne trgovine veljajo izključno za spletno trgovino; enako velja za akcije in akcijske cene. V primeru tehnične napake ob oddaji naročila na delovni dan bomo uporabnika o napaki obvestili najkasneje v 24 urah po oddanem naročilu, v primeru oddaje ob sobotah, nedeljah in praznikih pa najkasneje prvi delovni dan. 

Cena dostave Pošte Slovenije je glede na:

  • do 2kg = 5,49 EUR
  • nad 2 kg do 5 kg = 6,68 EUR
  • nad 5 kg do 10 kg = 8,06 EUR

Vrednost nakupa nad 50,00 EUR stroške dostave krije ponudnik.
Plačilo po povzetju se zaračuna dodatno v višini 1,45 eur. 

Po ostalih državah Evrope:
Vrednost nakupa nad 100,00 EUR stroške dostave krije ponudnik, za pakete manjše vrednosti pa se izračuna poštnina po ceniku Pošte Slovenije. 
Cena dostave Pošte Slovenije je glede na težo paketa za druge evropske države:

  • do 2 kg = 16,40 EURO
  • nad 2 kg do 4,99 kg = 24,58 EURO
  • nad 5 kg do 9,99 kg = 30,00 EURO
  • nad 10 kg do 15kg =  36,11 EURO

Za pakete poslane v tujino je možno plačilo samo po predračunu.

Načini plačila

Plačilo po povzetju:

Če želite naročene izdelke plačati ob prevzemu, izberite plačilo po povzetju.  V primeru dostave preko Pošte Slovenije je plačilo po povzetju mogoče z gotovino ali plačilno kartico (Mastercard, Maestro, Visa, Karanta in Diners Club). Vendar ne zagotavljajo, da so vsi poštarji opremljeni s POS-terminalom. Kar pomeni, da je pri nekaterih poštarjih mogoče plačati samo z gotovino.

Plačilo po predračunu:

Po oddaji naročila, bomo na vaš elektronski naslov posredovali predračun z vsemi potrebnimi podatki za nakazilo. Po prejemu plačila na naš transakcijski račun, bo blago odposlano. V kolikor bo plačilo vidno do 10. ure, bo odposlano na dan nakazila, sicer pa naslednji delovni dan. Predračun velja 7 dni. V kolikor v 7-ih dneh ne bo plačan, se naročilo prekliče.

V primeru plačila po predračunu, se sklicujte na spodnje podatke:

MATPET, Peter Ribič s.p.
Maistrova ulica 20, 8210 Trebnje
TRR: IBAN SI56 6100 0001 2947 131 odprt pri Delovska hranilnica d.d.
Sklic: »številka sklica«

Plačilo z gotovino:

Izdelke je možno plačati z gotovino le ob osebnem prevzemu pred sedežem podjetja MATPET, Peter Ribič s.p., Maistrova ulica 20, 8210 Trebnje med 16 – 18h po predhodnem dogovoru na telefonski številki 031307061 od ponedeljka do petka.  Ali kot je že zgoraj navedeno Pošti Slovenije.

Ob osebnem prevzemu je možno tudi plačilo s katrico.


Dostava

 Izdelke, naročene v Spletni trgovini, dostavlja dostavna Pošta Slovenije. Naročene izdelke, ki so na zalogi, odpošljemo še isti, oziroma naslednji delovni dan od dneva naročila, če je to mogoče. V primeru, da izdelka ni na zalogi, vas o tem obvestimo najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila. Če ste znesek poravnali po predračunu, vam v tem primeru vrnemo denar. Maksimalni rok dobave pošiljke je 5 delovnih dni od naročila. Naročenih izdelkov ne pošiljamo ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Dostava s Pošto Slovenije:

Ko paket pripravimo, ga oddamo Pošti Slovenije skupaj z naslovom, e-mailom in telefonsko številko. Pošta Slovenije vas obvesti o prejetem paketu na e-mail in sms. Obvestilo vključuje sprejemno številko paketa in povezavo do aplikacije, kjer lahko sledite pošiljki, spremenite naslov dostave ali prevzemno mesto oziroma datum dostave. Na dan dostave vam ponovno pošljejo e-mail in sms, da bo paket ta dan v dostavi. V kolikor vam poštar ne bo mogel izročiti paketa, vam pusti obvestilo z informacijo glede prevzema pošiljke. Zadnje obvestilo o neprevzetem paketu Pošta Slovenije pošlje 12 dan od prejema pošiljke.

Paket lahko prevzamete v poslovalnicah Pošte Slovenije, na bencinskih servisih Petrol ali na Paketomatih Pošte Slovenije.

OBVESTILO:

Od 1. aprila 2019 dalje bencinski servisi Petrol prevzemniku paketa zaračunavajo storitev prevzema paketa. To pomeni, da vam, v primeru prevzema vašega paketa na bencinskem servisu, Petrol zaračuna dodatnih 0,30 € za storitev vročitve paketa. Če je paket s plačilom po povzetju, se poleg omenjenega stroška vročitve zaračuna še strošek obdelave odkupnine, in sicer v višini 0,85 €.