blog gel za relaks aloe vera natavna kozmetika matpet

Gel za sprostitev

Hladni gel na osnovi aloe vere, za kaj deluje?

Aloe vera je vsestransko uporabna zdravilna rastlina, ki se uporablja za pomoč pri težavah v organizmu in na koži. Najpogosteje uporabljen in tudi najbolj priljubljen je njen hladni gel. Če še vedno ne veste, čemu je namenjen, kakšne so njegove prednosti in kako ga uporabljati, potem preberite ta članek.

Kaj je gel za sprostitev?

(Gel za sprostitev) Gel za sprostitev (Gel za sprostitev), znan tudi kot hladni gel iz aloe vere, je eden izmed najbolj uporabnih izdelkov iz aloe vere za prvo pomoč in tudi za osebno nego. Njegova funkcija je lajšanje bolečin v sklepih in mišicah, ki so posledica poškodb ali preproste utrujenosti od dela ali športa.

Zakaj je res dobro več vedeti o tem izdelku? Težave v mišicah in sklepih se lahko pojavijo iz različnih razlogov in jih je mogoče zlahka lajšati in zdraviti z gelom za sprostitev.

gel za masažo aloe vero blog matpet aloe veraSestava sprostitvenega gela

Obstaja več komponent, ki sestavljajo gel za sprostitev. Naj omenimo glavne, torej tiste, katerih lastnosti se z medsebojnim delovanjem še izraziteje eksponirajo.

Prva od teh je aloe vera. Glavna sestavina, ki zagotavlja vlaženje in regeneracijo in omogoča zdravljenje kožnih tkiv z izboljšanjem njihovega stanja in videza.

Druga sestavina je olje poprove mete in citrusov, ki so zaradi svojih pomirjevalnih in protivnetnih lastnosti idealni za zdravljenje stanj v nogah in cirkulaciji nasploh.

Tretja sestavina je mentol, snov, ki vpliva na sproščanje tkiv, in na koži daje občutek svežine. No, nenazadnje je tu še kafra, prav tako pomembna sestavina, katere cilj je spodbuditi dobro prekrvavitev v telesu.

Kako nanesti hladni gel?

Nanašamo hladen gel, saj se ob nanosu takega bolj občuti njegova lastnost hlajenja. Pri segrevanju gela njegove učinkovine izgubijo velik del svojih lastnosti.

Dovolj je le tanek nanos, saj so učinki mentola in ostalih sestavin dokaj močni. Njegovo delovanje je takojšnje; takoj po nanosu občutimo učinek hlajenja in sproščanja.

Previdnostni ukrepi glede uporabe gela za sprostitev

Sprostitveni gel ni namenjen redni vsakodnevni uporabi kot krema. Namenjen je blaženju oziroma zdravljenju bolečin v mišicah in sklepih.

Ob pojavu bolečine nanesite malo gela neposredno na prizadeto mesto. Z masažnimi gibi ob vtiranju gela na boleči predel bodo rezultati še boljši, saj se s tem doseže boljše delovanje dobrodejnih učinkovin.